www.livestream.mk Изработени преноси во живо

ДНК предновогодишен онлајн концерт 

Livestream.mk како дел од 2С Студио изработи/донираше пренос во живо по повод 18 години ДНК. 

Со 9 камери и 4 оператори на камера, миксер, камера на јаже, ронин оператор екипата на Livestream.mk направи 2 часовен музички концерт  во студиото на ДВД плус во Скопје. Концертот беше од хуманитарен аспект, а по своја желба гледачите можеа да донираат преку купување на карти.

Преносот во живо одеше на Фејсбук страна од ДНК каде имаше над 25 000 гледачи.

Pizza Calabria (1 роденден)

Livestream.mk како дел од 2С Студио изработи/донираше пренос во живо по повод 1 година пицерија Калабрија со повеќе камери, интеракција и слично.

ЗА ТАЧО (хуманитарен настап)

Livestream.mk како дел од 2С Студио помогна со пренос во живо од хуманитарниот настап ЗА ТАЧО кој се одржа на Долни Сарај,  организиран од одредена група млади луѓе во Охрид.

Со комбинирано полу автоматиризано користење на камери и телефони низ IP бежична технологија без користење на хардверски миксери и слично и само 1 оператор на камера/телефон допринесовме настанот да стигне до сите кои не можеа да присустуваат поради мерките за заштита. www.livestream.mk 

Струшка Литија 2020

Поради настаната ситуација во врска со Корона вирусот Livestream.mk како дел од 2С Студио помогна на Бигорски манастир да Струшката литија стигне до сите верници во МК и ширум светот а со тоа останат од дома и гледаат од дома.  Користење на 8 камери, жична и бежична технологија, Користење на 4Г линкови, дрон и доставување на сигналкот на повеќе сервери.

Сузана Гавазова и Елена Велеска во живо

Поради настаната ситуација во врска со Корона вирусот Livestream.mk на барање на ИНТВ Австралија направи концерт во живо за анимирање на интернет публиката. 
Користење на целосна IP технологија за Видео Стрим

Стојне, Мојсо и Даниел – Балкански Онлајн Концерт 

Поради настаната ситуација во врска со Корона вирусот Livestream.mk на барање на ИНТВ Австралија направи концерт во живо за анимирање на интернет публиката. 
Користење на целосна IP технологија за Видео Стрим

Сузана Гавазова – Конерт во живо 

Поради настаната ситуација во врска со Корона вирусот Livestream.mk на барање на ИНТВ Австралија направи концерт во живо за анимирање на интернет публиката.
Remote продукија, екипа на камермани во Струмица додека ЛајвСтрим мк од Охрид ги миксаше камерите и го достави сигналот

Велигден во Бигорски манастир 2020

Поради настаната ситуација во врска со Корона вирусот Livestream.mk како дел од 2С Студио помогна на Бигорски манастир да Велигденските литургии (петок, сабота, недела) стигнат до сите верници ширум светот.  Користење на 7 камери, жична и бежична технологија, камера на јаже, дрон и доставување на повеќе сервери.

 

Вечерна на Љубовта Бигорски манастир

Комбинација од жична и бежична технологија, 7 камери, Дрон

Христос Воскресе, Вистина Воскресе
Бигорски Манастир

Комбинација од жична и бежична технологија, 7 камери, Дрон

Пристигнување на Благодатниот Оган во Бигорски манастир

Користење само на бежична технологија без хардверски мискер и сл.

Велика Сабота – Вечерна со Василиева Литургија

Комбинација од жична и бежична технологија, 7 камери, Дрон

Велика Сабота – Утрена, Оплакување на Христа и литија со Плаштаницата

Комбинација од жична и бежична технологија, 7 камери, Дрон

ДНК во живо Биди Кул, Седи Дома

Поради настаната ситуација во врска со Корона вирусот Livestream.mk и ДНК направија концерт во живо за анимирање на интернет публиката.

Стојне & Мојсо – Балкански Онлајн Концерт 

Поради настаната ситуација во врска со Корона вирусот Livestream.mk на барање на ИНТВ Австралија направи концерт во живо за анимирање на интернет публиката.

Водици Охрид 2020

Користење за прв пат remote миксање на камери во живо преку жичен или мобилен интернет без каснење на сигнал. Преносот е целосно финасиран од LiveStream.mk 2С. 

Куратица Маскембал 2020

3 Камери, 1 бежична и дрон. Графика и пренос во живо на 2 канали преку мобилен 4G. Преносот е целосно финасиран од LiveStream.mk 2С и Дедо Димо. 

Василица Велмеј 2020

2 бежични камери и дрон. Графика и пренос во живо на 2 канали преку 4G. Без користење на миксери и компјутери. Преносот е целосно финасиран од LiveStream.mk 2С. 

NUMB Куба Либре 2020

5 Камери во живо, 1 бежична, миксер и дистрибуција на 2 канали на интернет плус дигитален билборд на локација. Преносот е изработен за Куба Либре Охрид.

Taekwon-do | Open Ohrid 2019

Покривање на 3 рингови каде се емитувани 3 различни стрима, за секој ринг посебно во времетрање од 8 часа. Преносот е финансиран од LiveStream.mk 2С

Велигден во Бигорски

Интернет пренос во живо на посебно направено надворешно Кино (5х3 метри) во дворот на Св. Јован Бигорски по повод големиот празник Велигден. 6 часа, 4 камери, 2 бежични 

Водици Охрид 2019

Користење на 3 камери + 2 мобилни линкови. Графика на екран. Настанот е финасиран од  LiveStream.mk 2С со помош на неколку приватни фирми во Охрид

Куратица Маскембал 2019

3 Камери, 1 бежична и кран. Графика и пренос во живо на 2 канали преку мобилен интернет. Преносот е целосно финасиран од LiveStream.mk и Дедо Димо.

Езерско Дерби 2018

Пренос во живо на Езерското дерби во ракомет помеѓу Охрид и Струга. 6 Камери, 4 камери репетиција, графика на екран, коментатор. Преносот е целосно финасиран од LiveStream.mk 2С

Семинар Самодоверба

Користење на 2 камери. Дистрибуција на ТВ екран и пренос живо на интернет

32 Интернационален Маратон Св. Наум – Охрид 2018

Комплексен пренос во живо со поврзување на неколку локации на 30км патека на која се трча. Користење на мобилни линкови, дрон, кран и камера на финиш. Преносот е целосно финасиран од LiveStream.mk 2С со мала помош од Атескиот клуб од Охрид и Инфел кабелски оператор

A Tribute to Oliver Dragojevic Cuba Libre 2018

4 Камери во живо, покривање на едночасовен концерт во Куба Либре Охрид. Пренос на 2 локации, Фејсбук и Јутуб.

Целосно затемнување на Месечината 2018

Пренос во живо за потребите на Охридското Астрономско друштво, емитување на целосното затемнување на Месечината со помош на мобилна опрема дирекно од Св. Јован Канео во Охрид

Велигден во Каменско 2018

3 камери плус дрон. Пренос во живо од Св. Богородица – Каменско во Охрид по повод големиот празник Велигден по иницијатива на ЛајвСтрим.мк 2С. Дистрибуција на 2 канали Фб и Јутуб.

Водици Охрид 2018

Користење на 3 камери  плус дрон. Графика на екран. Настанот е финасиран од  LiveStream.mk 2С со помош на неколку приватни компании во Охрид.

Свечено отворање на Лаки Хотел и Спа во Охрид 2017

Пренос во живо по повод отворање на нов хотел, Лаки Хотел и Спа во Охрид. Користење на мобилна опрема, 3 камери, 1 кран и 1 дрон. Емитување на Фејсбук и Јутуб. 

Ракомет преноси во живо 2015-2018 (6 камери, репетиција, графика)

Преноси во Живо од Охрид на 8 натпревари на кој игра РК Охрид. Преносите се изработени по самоиницијатива на Стојан Стојановски и неговиот тим со цел промовирање и запишување на една Охридска спортска историја на интернет и се целосно реализирани, подготвени и финасирани од ЛајвСтрим.мк, со мала помош од ТВМ Охрид каде се емитувани истите.

РК Охрид – РК ЕуроФарм Раб.

РК Охрид – РК Радовиш

РК Охрид – РК Вардар Јун.

HV KRAS Volendam – HC OHRID 

HC OHRID – HV KRAS Volendam

РК Охрид – РК Пелистер

РК Охрид – РК Вардар

РК Охрид – РК Прилеп

КК АВ Охрид Кошарка Втора сезона 2015/16

Преноси во Живо од различни градови во Македонија за потребите на КК АВ Охрид од Охрид. Реализација ЛајвСтрим.мк 2С (Камери, репетиција, дистрибуција). Коментатор од АВ Охрид.

Фер Плеј Куп - од 2012

Фер Плеј Куп од 2012

Купот за млади генерации во Охрид организиран од школата Фер Плеј од 2012 е редовно поддржан во делот пренос во живо, резултати во живо со веб страна и фотографии од страна на 2С. Решителноста да се поддржи овој настан е поради тоа што е број 1 спортски настан во Охрид кој носи повеќе од 3000 гости во Охрид од целиот Балкан во 3 дена. Иако има таков импакт врз туризмот и промоцијата на градот, овој куп воопшто не е поддржан од државни или приватни установи. Поради тој факт ние решивме од самиот почеток да го помагаме овој спортски настан се додека е потребно од нивна страна

Вашата таргет група ве очекува Побарајте понуда